علي مطهري طي نامه يي سرگشاده خطاب به ميرحسين موسوي براي فراهم آوردن بستر آرامش در راهپيمايي 22 بهمن مساعدت طلبيد.
متن نامه مطهري به شرح زير است؛
با اهداي سلام، مصاحبه جنابعالي با پايگاه اطلاع رساني کلمه که بيشتر به يک بيانيه شبيه است نظر به اينکه در آستانه راهپيمايي 22 بهمن صادر شده است، طبعاً هدفدار بوده و داراي آثار عملي مثبت و منفي خواهد بود.
لذا مناسب است که اين نامه را به صورت سرگشاده بنگارم. آيا فکر نمي کنيد که قانون شکنان و خشونت ورزان براي استمرار و توجيه تخلفات خود، خواهان ادامه وضع موجود هستند و آرامش و وحدت ملي سم مهلک براي آنها است؟
به عقيده اينجانب شما در اين بيانيه دردها را خوب بيان کرده ايد اما درمان را نه. روح بيانيه و جان کلام شما اين است که ما براي اصلاح به ميدان آمده ايم نه براي انتقام گيري يا کسب قدرت يا ويرانگري.
اين امر مي تواند محور وحدت و هدف مشترک اطراف بحران سياسي کنوني باشد، خصوصاً که اصلاح مستمر اجتماعي يکي از ارکان تعليمات اسلامي است که از آن به «امر به معروف و نهي از منکر» تعبير مي شود.
اما اين هدف از چه راه بهتر تامين مي شود؟ شما در بيانيه هاي خود از قانون گريزي دولت و تمايل آن به استبداد و پاسخگو نبودن آن در مقابل مجلس و قوه قضائيه سخن گفته ايد، همچنان که اشارات و تصريحاتي به خشونت ورزي و کم توجهي مديران اين بحران به حقوق مردم داشته ايد.
آيا فکر نمي کنيد خاطيان اين دو حوزه براي استمرار و توجيه تخلفات خود، خواهان ادامه وضع موجود هستند و آرامش و وحدت ملي سم مهلک براي آنها است؟ آيا فکر نمي کنيد که وضع موجود، دست نظام و بسياري از مصلحان مجلس و قوه قضائيه را براي برخورد با اين خاطيان بسته است؟
مثلاً در شرايط عادي امکان سوال از رئيس جمهور درباره برخي قانون گريزي ها و رهاسازي و ليبرالسيم فرهنگي وجود دارد اما اکنون چون اين گونه اقدامات قانوني، همراهي با سران معترض و موجب تشديد بحران تلقي مي شود، زمينه پذيرش آن در ميان نمايندگان مجلس و مردم ضعيف است. (البته اينها به معني نفي نقاط مثبت و تلاش صادقانه اين دولت نيست.)
بايد قبول کنيد که جنابعالي و جناب آقاي کروبي تبديل به مانعي براي اصلاحات مورد نظر خودتان و بسياري از دلسوزان انقلاب اسلامي شده ايد.
عضو کميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينکه «اينجانب حدس قوي دارم که رهبري گرانقدر انقلاب اسلامي اگر خيالشان از ناحيه شما دو بزرگوار راحت شود به سراغ خودکامگي هاي ديگران، خطاهاي بزرگوار سوم يعني رئيس جمهور محترم و نيز خطاهاي برخي افراطي هاي مدعي اصولگرايي خواهند رفت»، افزود؛ لااقل چندماهي امتحان کنيد، اگر اين گونه نبود به راه خود که آن را بي نتيجه و مضر مي دانم ادامه دهيد.
خودتان در بيانيه آورده ايد که حجم اخبار اقتصادي و اجتماعي در مقايسه با اخبار سياسي اندک است. اين جمله مويدي است بر مدعاي ما که بحران کنوني مانعي است براي ارزيابي و نظارت بر عملکرد اقتصادي و اجتماعي دولت و پاسخگو بودن آن.
يکي از اصول قانون اساسي اصل ولايت فقيه است و مطابق آن بايد در معضلات اجتماعي و سياسي نظر رهبري را فصل الخطاب بدانيم، هرچند قانع نشده باشيم و در بيانيه شما به اين اصل توجه لازم مبذول نشده است. در بيانيه شما نکات مثبت و گام هايي به سوي اتحاد و رفع بحران ديده مي شود مانند محکوم کردن رسانه هاي بيگانه، تبري از شعارهاي ضداسلام و جدا کردن راه خود از راه خارج نشينان، از همه مهم تر تاکيد بر التزام به قانون اساسي، گرچه يکي از اصول قانون اساسي اصل ولايت فقيه است و مطابق آن بايد در معضلات اجتماعي و سياسي نظر رهبري را فصل الخطاب بدانيم هرچند قانع نشده باشيم و در بيانيه شما به اين اصل توجه لازم مبذول نشده است.
از سوي ديگر بخشي از اين بيانيه نشان مي دهد که جنابعالي ميلي به پايان يافتن اين بحران نداريد و مايليد اين شعله هرچند کم سوتر همچنان افروخته باشد، البته به زعم خود براي دفاع از حقوق مردم. در حالي که با فراهم شدن زمينه مناسب براي قانون گريزي و بسته شدن دست مصلحان قانوني، حقوق مردم به شکل ديگري پايمال مي شود و با بهره گيري دشمنان خارجي از اين بحران، اقتدار نظام اسلامي و منافع ملي نيز آسيب مي بيند. رهبر بزرگوارمان در نطق اخير خود از اقدامات جنابعالي و جناب آقاي کروبي به «غفلت» تعبير کردند، همان چيزي که اينجانب در مناظره تلويزيوني به «لغزش سياسي» تعبير کردم و برخي بر من خرده گرفتند که کار اينها بالاتر از لغزش بوده است، در حالي که تعبير «غفلت» ملايم تر به نظر مي رسد. به هر حال اينها علامت هايي است که ايشان به شما مي دهند براي تغيير مسير و تقويت وحدت ملي.